تشریف آوری وزیر تحصیلات عالی افغانستان به ولایت سمنگان و مؤسسۀ تحصیلات عالی اینولا
تشریف آوری وزیر تحصیلات عالی افغانستان به ولایت سمنگان و مؤسسۀ تحصیلات عالی اینولا
امروز شنبه، مؤرخ ۸ میزان ۱۴۰۲ خورشیدی/ ۱۵ ربیعالاول ۱۴۴۵ مهشیدی، محترم شیخ صاحب مولوی ندامحمد ندیم با هیأت همراه خویش طی سفر رسمی به ولایت جهادی سمنگان و مؤسسۀ تحصیلات عالی سمنگان تشریف آوردند.
محفلیکه به همین مناسبت بعد از ظهر امروز در تالار مقام ولایت سمنگان با اشتراک وزیر صاحب تحصیلات عالی و هیأت همراه شان، هیأت رهبری مقام ولایت سمنگان، رؤسای ادارات دولتی، علمای کرام، هیأت رهبری، استادان و دانشجویان مؤسسۀ تحصیلات عالی سمنگان، با گردانندگی نامزدپوهنیار عبدالمالک حقشعار (استاد پوهنځی شرعیات) برگزار گردیده بود، با تلاوت آیاتی از کلامالله مجید توسط حافظ صفتالله رأفت آغاز گردید.
در ادامه، محترم مولوی سعدالله صمیم (رئیس دفتر مقام ولایت) ضمن خوشآمدیدگویی وزیر صاحب تحصیلات عالی و هیأت همراه شان، دربارۀ محفل یادشده معلومات ارائه داشتند.
سپس، محترم مولوی محمدامین نعمانی (مُعاون ریاست شورای علمای سمنگان) بعد از صحبتهای مقدماتی خویش چنین یادآوری نمود: «علم در زندگی انسان جایگاه ارزندهیی را داراست. عمل سبب کامیابی انسان در دنیا و آخرت میگردد. علم و عمل لازمۀ همدیگر است و نباید یکی بدون دیگری باشد. ما و شما باید هم عالم باشیم و هم عامل.»
بعداً محترم پوهندوی مولوی صدیقالله کریمی (استاد پوهنځی تعلیم و تربیه) به نمایندگی از استادان مؤسسۀ تحصیلات عالی سمنگان صحبت نموده، بعد از عرض خوشآمدیدگویی وزیر صاحب تحصیلات عالی، از زحمات و تلاشهای هیأت رهبری وزارت تحصیلات عالی کشور برای رشد و پیشرفت علمی و تحقیقی دانشگاههای افغانستان اظهار قدردانی و سپاسگزاری نمود.
پوهندوی کریمی در ادامۀ صحبتهای خویش از دستآوردهای سالهای اخیر این مؤسسه از جمله اعمار دروازۀ ورودی مؤسسه، فارم تحقیقاتی پوهنځی زراعت در ساحۀ ولسوالی حضرت سلطان، ساحۀ سبز محوطۀ مؤسسه، ایجاد پوهنځیهای شرعیات و جیولوژی معدن، ایجاد دیپارتمنت زبان و ادبیات عربی در چوکات دانشکدۀ تعلیم و تربیه و دو دیپارتمنت شبانه در پوهنځی اقتصاد، تجهیز صنفهای درسی با تلویزیونهای السیدی و بُلندگوها، اخذ جواز رسمی مَجلۀ علمی- تحقیقی این مؤسسه... را یادآوری نمود. و همچنان بیان داشت، که این همه دستآوردها مدیون رهبری سالم مولوی حبیبالله احمدی (رئیس صاحب مؤسسه) و هیأت رهبری مؤسسه و تلاشهای پیگیر استادان و کارمندان این مؤسسه است.
در ادامه جناب استاد کریمی، پیشنهادهای استادان و کارمندان را این مؤسسه به سمع وزیر صاحب تحصیلات عالی رسانیدند.
در ادامۀ محفل، محترم مولوی داد خدا خادم (معاون مقام ولایت سمنگان) ضمن خوشآمدیدگویی مهمانان، بیان داشتند که اشغال یک کشور به گونههای مختلف است؛ یکی از آنجمله اشغال فکری است. وی افزود: «بنیاد زندگی یک استاد و یک محصل را باید علم، عمل، اخلاص و تقوا تشکیل دهد. اگر اینچنین باشد، بدون شک کامیاب دنیا و آخرت میگردد. این چهار چیز اساس و سرمشق زندگیاش باشد. امارت اسلامی در بخشهای مختلف در خدمت ملت اسلامی و در خدمت بازسازی و نوسازی افغانستان است.»
بعداً محترم عزتالله ستاری (دانشجوی صنف چهارم تاریخ پوهنځی تعلیم و تربیه) به نمایندهگی از دانشجویان، بعد از خوشآمدیدگویی وزیر صاحب تحصیلات عالی کشور، از کارکردهای مولوی حبیبالله احمدی (رئیس مؤسسه) ستایش به عمل آورده، مشکلات و پیشنهادهای عمدۀ دانشجویان را خدمت وزیر صاحب ارائه داشت.
در بخش دیگر محفل، محترم فضیلتمآب شیخ ندامحمد ندیم (وزیر صاحب تحصیلات عالی ا.ا. افغانستان) صحبت نموده، هدف از تشریفآوری خویش را احوالگیری از پوهنتونها و مؤسسات تحصیلات عالی ولایات و شنیدن مشکلات و پیشنهادهای استادان و دانشجویان بیان داشتند.
جناب وزیر صاحب تحصیلات عالی در ادامۀ سخنان خویش گفت: «همۀ مردم افغانستان مجاهد استند؛ چون همۀ مردم افغانستان در میدان جهاد قربانی دادند. استادان و دانشجویان نیز با پیکار علمی- تحقیقی خویش مراحل جهاد را سپری مینمایند.»
وزیر صاحب همچنان افزودند: «ا. ا. ا. متعهد است تا خدمات صادقانه را برای مردم افغانستان ارائه نماید. الحمد لله فعلاً امنیت سرتاسری در افغانستان تأمین شده است و هر تبعۀ این کشور میتواند به هر نقطۀ افغانستان آزادانه گشتوگذار نماید. مردم افغانستان نیز باید با ا.ا.ا. همکار باشند. اطاعت از نظام بعد از اطاعت خدا و رسول (ص) بوده و مردم درین زمینه نباید کوتاهی بکنند.»
جناب وزیر صاحب خطاب به استادان و دانشجویان فرمودند: « بدون علم یک کشور ترقی کرده نمیتواند.
استادان گرامی و محصلان معزز، شما سرمایۀ معنوی این وطن استید و برای رشد و پیشرفت علمی شما وزارت تحصیلات عالی از هیچنوع سعی و تلاشی کوتاهی نمیورزد. برای رسیدگی به مشکلات تان و عملیسازی پیشنهادهای شما اقدامات لازم مینماییم. ما امیدواریم که محصل امروز ما فردا یک استاد، یک انجنیر، یک اقتصاددان، یک داکتر و یا یک حقوقدان متعهد (باایمان) و متخصص باشد و در جوامع با اخلاق زیبای اسلامی تقدیم شود؛ به همینخاطر درسهای عقیدۀ اسلامی را برعلاوۀ مضامین ثقافت اسلامی در دانشگاهها اضافه نمودهایم. ایجاد برنامههای ماستری و دکتورا در داخل افغانستان از تلاشهای پیگیر ماست.»
جوانان عزیز، شما به وطن و مردم خویش وفادار باشید و برای پیشرفت این وطن همیشه احساس مسؤولیت نمایید.»
در فرجامین بخش برنامه، محترم مولوی حبیبالله احمدی (رئیس مؤسسۀ تحصیلات عالی سمنگان) بعد از تقدیم سلامها و احترامات خویش به حضار محفل، از تلاشهای وزیر صاحب محترم تحصیلات عالی افغانستان در قسمت ارتقای ظرفیت استادان و دانشجویان و توسعۀ تحصیلات عالی افغانستان و منظوری و توظیف شیوخ کرام برای مؤسسات تحصیلات عالی افغانستان سپاسگزاری نمودند. همچنان یادآوری نمودند، که وزیر صاحب تحصیلات عالی بنابر احساس مسؤولیت خویش طی یک سال دو بار به این ولایت تشریف آوردند. رئیس صاحب مؤسسه از همکاری همیشهگی مقام ولایت سمنگان نیز اظهار امتنان نمود.
همچنان مولوی صاحب حبیبی از استادان مؤسسه که درین مواقع مهم و سخت با وجود داشتن فرصت برای بیرونرفتن از کشور، با استقامت و ایمانداری درین وطن باقی ماندند و وقت، قدم و قلم خود را صرف خدمت به مردم خویش نمودند و مینمایند، اظهار قدردانی نمود.
محفل با سخنان توصیهآمیز و دعائیۀ اختتامیۀ محترم الحاج شیخالقرآن والحدیث مولانا محمدزکریا حقانی (استاد افتخاری مؤسسۀ تحصیلات عالی سمنگان) به فرجام رسید.
در بخش دوم این سفر، محترم وزیر صاحب تحصیلات عالی کشور به مؤسسۀ تحصیلات عالی سمنگان تشریففرما شده، در نخست حاضریهای برقییی را که جدیداً برای استادان و کارمندان این مؤسسه تهیه گردیده بود، به بهرهبرداری سپرده بیان داشتند، که حاضری الکترونیکی در سرعتبخشی به کارها و انجام وظایف بیشتر، نقش عمده را ایفا مینماید.
بعداً وزیر صاحب تحصیلات عالی با استادان مؤسسه طی نشست تعارفی در مرکز انکشاف مسلکی استادان به گفتوگو پرداختند.
محترم پوهنیار عبدالبصیر احمدی (استاد پوهنځی زراعت) پیشنهادها و مشکلات استادان را یکایک برشمرده و یاآدوری نمود، که وزیر صاحب تحصیلات عالی با جبین باز به پیشنهادهای استادان گوش فراداده و وعدۀ بهجاآوری آنها را سپرد.