د کرنې پوهنځی

معرفی پوهنځی زراعت

معرفی پوهنځی زراعت

زراعت  موتور محرک رشد اقتصادی، اشتغال زائی و توسعۀ ملی بوده و از جایگاه بی بدیلی برخوردار است و خود کفائی در زراعت یکی از محورهای مهم امنیت ملی است. مطمئناً خود کفائی در زراعت مقدمه ای است برای استقلال و خود کفای در زمینه های دیگر.

پوهنځی زراعت مؤسسۀ تحصیلات عالی سمنگان با داشتن اساتید متعهد و متخصص و دانشجویان نخبه در تلاش است تا در راستای اهداف علمی نقش و رسالت علمی خود را در تولید علم و فناوری و برخورداری از دانش پیشرفته رساندن کشور به جایگاه واقعی آن ایفا نماید.

جهت گیری اصلی پوهنحی زراعت، بهره گیری از علم و دانائی و تحقیق در فرایند تولید محصولات زراعتی، برخورداری جامعه از امنیت غذائی متکی بر تولید محصول سالم، افزایش بهینۀ منابع آب و خاک و حفاظت محیط زیست و منابع طبیعی می باشد.

تاریخچه مختصر

پوهنځی زراعت با سه دیپارتمنت (علوم باغداری، اگرانومی و اقتصاد و توسعۀ زارعتی) در سال 1390 طی حکمی از طرف وزارت محترم تحصیلات عالی کشور در چوکات مؤسسۀ تحصیلات عالی سمنگان منظور و  در سال 1391 با داشتن 9 بست کادری در سه دیپارتمنت یادشده آغاز به فعالیت نمود.

اهداف آموزشی

  • تربیه کادر های جوان بادنش کشاورزی با کیفیت و معیاری.
  • پرورش کادر ها با روحیۀ وطن دوستی و اخلاق نیکو.
  • ارتقای ظرفیت کادرهای علمی، اداری و دانشجویان پوهنځی.
  • توسعۀ کاربرد متداوم روش جدید تدریس.
  • تالیف و ترجمۀ کتب و مواد درسی جدید.
  • استخدام اعضای کادر علمی به اساس ضرورت.
  • اجرای پروژه های تحقیقاتی علمی زراعتی.
  • ایجاد روابط، تبادلۀ تجارب علمی مسلکی و همکاری های علمی با پوهنځی زراعت دانشگاه های دیگر.
  • جستجو منابع مالی و تجهیزاتی از مؤسسات دولتی و غیر دولتی داخلی و خارجی.
  • تطبیق عدالت در اجرای تمام امود.

دیدگاه

پوهنحی زراعت مؤسسۀ تحصیلات عالی سمنگان به سوی تبدیل شدن به مرجع پیشگام در تدریس، تحقیق و خدمات زراعتی در سطح ملی و منطقه گام برمی‌دارد تا نسل از متخصصان متعهد تربیه نماید و به عنوان منبع مورد اعتماد برای دانش تخصصی زراعتی شناخته شود.

 

ماموریت

پوهنحی زراعت مؤسسۀ تحصیلات عالی سمنگان، متعهد به ارائه آموزش های با کیفیت و انجام تحقیقات نوآورانه است، تا محصلان این رشته با دانش و مهارت های لازم برای حل چالش های کلیدی بخش زراعت و کمک به توسعۀ پایدار کشور مجهز باشند.

دیپارتمنت ها:

  • دیپارتمنت علوم باغداری

دیپارتمنت علوم باغداری همزمان با تأسیس پوهنځی زراعت در سال 1390 منظور و در سال 1391 با سه بست کادری آغاز بفعالیت نمود و اکنون دارای شش بست کادری برحال بوده و اهداف چون تربیۀ کادرهای جوان بادانش علوم باغداری و وطن دوستی و ارتقای ظرفیت کادرعلمی در زمینۀ علوم باغداری را دنبال می نماید.

  • دیپارتمنت اقتصاد و توسعۀ زراعتی

دیپارتمنت اقتصاد و توسعۀ زراعتی همزمان با تأسیس پوهنځی زراعت در سال 1390 منظور و در سال 1391 با سه بست کادری آغاز به فعالیت نمود و اکنون دارای پنج بست کادری برحال بوده و اهداف چون تربیۀ کادرهای جوان بادانش علوم تجارت زراعتی و وطن دوستی و ارتقای ظرفیت کادرعلمی در زمینۀ علوم زراعت و تجارت را  دنبال می نماید.

  • دیپارتمنت اگرانومی

دیپارتمنت اگرانومی همزمان با تأسیس پوهنځی زراعت در سال 1390 منظور و در سال 1391 با سه بست کادری آغاز بفعالیت نمود و اکنون دارای شش بست کادری برحال بوده و اهداف چون تربیه کارشناسان در بخش نباتات مزروعی و وطن دوستی، ترویج و توسعه سیستم های مدرن پرورش نباتات غله ای، علوفه ای ، صنعتی و حبوب، تولید محصولات زراعی مرغوب از نگاه کمی و کیفی، شناسایی و مدیریت علف های هرز در اراضی زراعی و غیر زراعی و ارتقای ظرفیت کادرعلمی در زمینۀ علوم زراعت  را  دنبال می نماید.

کتاب خانه

پوهنځی زراعت مؤسسۀ تحصیلات عالی سمنگان با داشتن بیش از شش جلد کتوب مختلف در رابطه به زراعت، زمینۀ استفاده آموزگاران و محصلین از آن را از طریق دیپارتمنت­های سه گانۀ و کتاب­خانۀ مرکزی مؤسسه محیا نموده که آموزگاران و محصلین میتوانند مطابق اصول و مقررات، کتاب مورد ضورت خود را از کتاب­خانه های دیپارتمنت­ها و کتاب­خانۀ مرکزی مؤسسه بصورت امانت به دست آورند.

تسهیلات

پوهنځی زراعت مؤسسۀ تحصیلات عالی سمنگان همواره جهت رشد و تسهیل امورات تدریسی و اداری در تلاش بوده و کوشش می نماید تا با جذب کمک­ها و همکاری­های دونر های تمویل کننده زمینه و تسهیلات بیشتر و خوبتری را برای آموزگاران و دانشجویان محیا نماید.

پوهنځی زراعت دارای یک ساختمان با مساحت متر مربع در دوطبقه به شکل پخته کاری می باشد، که ساختمان یاد شده داری دوازده صنف درسی مجهز با تسهیلات (پروجکتور، چوکی و اتصال انترنیت) که در یک زمان گنجایش یک هزار دانشجورا دارد، می باشد. و همچنان تعمیر یاد شده داری ده  باب شعبات اداری بوده که از آن به عنوان ریاست پوهنځی، آمریت دیپارتمنت ­ها، مدیریت تدریسی و مرکز کمیتۀ استفاده می گردد. در رابطه به تسهیلات کارهای عملی و تحقیقی، پوهنځی زراعت دارای 400 جریب زمین فارم تحقیقاتی در ساحه ولسوالی حضرت سلطان و دارای حدود ده جریب باغ احداث شدۀ برخ از میوجات در داخل محوطۀ مؤسسۀ تحصیلات عالی سمنگان و یک باب لابراتوار می باشد، که آموزگاران، محققین و دانشجویان برای انجام فعالیت های عملی و تحقیقی از آن استفاده می نماید.

تشکیلات پوهنځی زراعت

  1. رئیس پوهنځی زراعت
  2. آمریت دیپارتمنت اقتصاد و توسعه زراعتی
  3. آمریت دیپارتمنت اگرانومی
  4. آمریت دیپارتمنت علوم باغداری
  5. مدیر عمومی تدریسی
  6. مدیر اجرائیه دیپارتمنت ها